Изводите  се потвърждават и от последното разследване на Ройтерс, което

...
Изводите  се потвърждават и от последното разследване на Ройтерс, което
Коментари Харесай

Пекин удари тежко Путин: Китайските банки спряха да работят с Рус...

Изводите  се удостоверяват и от последното следствие на Ройтерс, което е открило изрично, че към този момент съвсем месец китайските банки са засилили инспекциите на интервенциите, свързани с Русия, или изцяло са спрели дейностите. Тъй като огромните банки от Китай отхвърлят да финансират интервенции, свързани с Русия, някои китайски компании се обръщат към дребните банки по границата и незаконни канали за финансиране, като парични брокери, даже за възбрана на криптовалутата.

 

Повечето китайски банки, опериращи в Русия, са напуснали страната. Почти всички огромни китайски банки са спрели работа с Русия от началото на март. Изтеглят се и компании, като една от огромните китайски компании за произвеждане на електроника в Гуандун.Някои от най -големите държавни кредитори оповестяват, че понижават размера на бизнеса, обвързван с Русия.

„ Пекин не може да реализира усъвършенстване на връзките с Европа, поддържайки най -голяма опасност за европейската сигурност от края на Студената война “, декларира представител на китайските финансови среди, пожелял анонимност.

 

Търговските връзки на Китай с Европейския съюз възлизат на към 580 млрд евро предходната година. Към това се прибавят още към 120 милиарда под формата на разнообразни услуги и общи планове. Стокооборотът на Китай със Съединени американски щати е още по-голям и нараства непрекъснато.

 

Русия се хвали, че през 2023 година стокооборотът с Китай е повишен с 12,3%. Само че за същото време обменът на Китай с Канада е скочил с 39,2 на 100!

Още по-жестока е статистиката във връзка с китайският импорт от Русия. През 2023 година размерът на този импорт е едвам 5% от целия импорт на Китай. И тъй като Русия е подвластна от износа си за Китай, Пекин непрекъснато смъква цените, което води до тежки загуби за съветската стопанска система.

 

Жестоката истина е, че китайските компании изнасят толкоз за Русия, колкото и за Нидерландия, стопанска система съвсем 2,5 пъти по-малка от съветската, която няма даже граница с Китай. Китайският експорт за Русия е по-малък даже от този за Виетнам - 111 милиарда $.

 

Особено мъчително за Москва е спреният през март експорт от Китай за русия на IT съоръжение, което е в основата на оръжейното произвеждане. Просто китайските банки стопираха финансирането на сходни покупко-продажби. Ударът за съветската войска е доста тежък.

За сметка на това Китай ускорява бизнес връзките с Европа и Съединени американски щати, макар някои разлики в политическите позиции на страните.

 

Същите заключения прави и известният съветски финанситт Анрдей Мовчан, притежател на компанията Movchans Group. Мовчан добавя, че китайски банки и компании към този момент не одобряват китайска валута от съветски банки и корпорации. Категоричен е също, че инфлацията в Русия няма да падне под 10% и даже ще се усилва в бъдеще. Това в допълнение ще затрудни комерсиалните и финансови връзки на Путин с Китай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР